Gorsko vodništvo

Triglav severna stena - Slovenska smer

Severna Triglavska stena se s svojo širino okoli 3000m in višino 1200m uvršča med najmogočnejše stene v Alpah. O njeni veličini priča dejstvo, da se je je prijel kar izraz Stena z veliko začetnico.

Preko nje vodijo številne plezalne smeri, najlažja med njimi pa je Slovenska smer, ki pa je vseeno ne smemo podcenjevati!

Slovenska smer postreže z mesti ocenjenimi s 3. težavnostno stopnjo, zato je primerna za vse, ki se radi tudi sami lotevate težjih pohodnih tur, manjka pa vam alpinistično znanje.

Smer preči tudi znamenite Zlatorogove police, ki nam pri našem vzponu omogočijo, da se podamo v samo osrčje Stene in tako začutimo njeno veličino.

Če želite reči »da« nepozabni dogodivščini, se mi pridružite!

Težavnost: II/III+
Višinska razlika: 1300 m
Trajanje: 1 dan
Dolžina smeri: 800 m

OPREMA

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, nahrbtnik vsaj 30 l,  kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, železna rezerva...).

Tehnična oprema: plezalni pas, čelada, 2x vponki z matico, 1x neskončna zanka v traku (v primeru, da nimate te opreme, jo priskrbimo mi), dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

CENIK

1 oseba: 390 € / osebo 
2 osebi: 245 € / osebo


VKLJUČENO V CENO
Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport iz nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana, Lesce) in stroški vodnika.


Doplačila (veljajo za eno ali dve osebi)

Vzpon na vrh Triglava po zavarovani poti: 175 €
Vzpon na vrh Triglava preko zahodne stene in severnega grebena: 225 €
Spanje v koči in spust drugi dan: 300 €
Vzpon na vrh in spust drugi dan: 400 €