Gorsko vodništvo

Triglav iz doline Krma

Povzpnite se na najvišji vrh Slovenije iz slikovite Krme.

Kljub temu, da vzpon iz doline Krme velja za enega izmed najlažjih vzponov na Triglav, se moramo zavedati, da je vseeno potrebno premagati približno 1900 višinskih metrov. Vzpon je lažji kot marsikateri drugi, saj je samo zadnjih 350 višinskih metrov zavarovane plezalne poti.

Vzpon lahko opravite v enem ali v dveh dneh. Za vzpon v enem dnevu je potrebno biti izredno dobro kondicijsko pripravljeni, saj celotna tura traja od 10 do 14 ur.

Za večji užitek v vzponu priporočamo, da se tura razdeli na dva dni v katerih boste lahko maksimalno uživali in občudovali gorsko okolico. 

Dan 1: Krma (980 m ) – Triglavski dom (2515 m);  5 - 7 h hoje in 1500 vm.
Dan 2: Triglavski dom (2515 m) – vrh Triglava (2864 m) in nazaj v dolino (Krme 980 m); 2 - 4 h in 35o vm od doma na vrh in nazaj in še 3 - 5 h hoje nazaj v dolino.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 9. leta. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.TERMINI

Po dogovoru.


OPREMA

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, ...).

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice (v primeru, da nimate lastnih, jih priskrbimo mi), dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

CENIK

 
Enodnevni vzpon
Dvodnevni vzpon
1 oseba
400 eur 750 eur
2 osebi
300 eur/osebo 425 eur/osebo
3 osebe
250 eur/osebo 350 eur/osebo
4 osebe
235 eur/osebo 300 eur/ oseboVKLJUČENO V CENO
Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport iz nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana, Lesce),  stroški vodnika.

Doplačila

Polpenzion v Triglavskem domu na Kredarici (cca 50 €) za nečlane Planinske zveze Slovenije v primeru dvodnevnega vzpona.
Ostala hrana in pijača, ki ni vključena v polpenzion.
Rezervacije koč opravimo mi.