Gorsko vodništvo

Ferata Mojstrana

Dve atraktivni športni ferati nad gorniško vasjo Mojstrana sta primerni tako za začetnike kot tiste bolj izkušene.

V hribu nasproti Slovenskega planinskega muzeja sta na voljo dve atraktivni športni ferati, ki vam omogočata nove izkušnje v skalnem kraljestvu. Lažja, imenovana tudi Aljaževa pot in težja, poimenovana po legendah mojstranškega alpinizma, Pot Mojstranških veveric.
Odlikujejo ju kratek dostop, lahek sestop in prekrasni razgledi na okoliške vrhove in vasi. Aljaževa pot je lažja in ocenjena na B težavnosti. Visoka je 180 m, dolga 250 m in primerna tudi za tiste, ki se še urijo v skalnem svetu. Pot mojstranških veveric je težja in ocenjena na C/D težavnosti. Visoka je 180 m, dolga 250 m in primerna za tiste, ki imajo v takem svetu že kar nekaj izkušenj. Vzpon po tej ferati zahteva predhodno znanje in fizično moč.

TERMINI

Privatno vodenje po dogovoru. Potrebna je vsaj dvodnevna predhodna najava, predvsem v času visoke poletne sezone. 

SKUPINSKA VODENJA

Organizirana skupinska vodenja so odprte narave. Namenjena so indvidiualnim udeležencem ali manjšim skupinam (ki bi se pridružile ostalim).

Pogoj za izpeljavo vodenja je minimalno število 3 udeležencev. V skupini ne more biti več kot 6 oseb. Odlična priložnost za team buildinge.OPREMA

Lastna oprema: letnemu času primerna športna oblačila, nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), manjši nahrbtnik kamor gre pijača in prigrizek.

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice.

Izposoja tehnične opreme je vključena v ceno.

CENIK

1 oseba
150 eur
2-4 osebe
90 eur/ osebo
5-6 oseb
80 eur/ osebo

 

DRUŽINSKI POPUST: 

Družina 3 osebe
 80 eur/osebo
Družina 4 osebe
75 eur/ osebo
Družina 5-6 oseb
65 eur/ oseboCENA VKLJUČUJE: 
Vodenje, izposojo tehnične opreme, transport od nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana, Lesce), stroški vodnika.