Gorsko vodništvo

Na vrh Slovenije iz doline Vrata

Triglav je simbol slovenstva zato se marsikdo želi povzpeti nanj po eni izmed treh zavarovanih poti iz čudovite doline Vrata. Na pot se bomo podali po zavarovani poti čez Prag.

Pot čez Prag je najlažja od treh zavarovanih plezalnih poti, ki vodijo iz doline Vrata kjer do Triglavskega doma na Kredarici (2515 m) premagamo 1500 višinskih metrov.
Pot čez Prag je ocenjena s srednjo težavnostjo, plezalnega dela ima za 800 m. Poteka po levi strani mogočen severne stene in je najbolj naravni prehod na Triglavski ledenik. Na poti bomo premagali pet značilnih plezalnih pragov, zato tudi tako ime poti. V zadnji tretjini poteka nas bo pot popeljala po Triglavskih podih, na koncu pa nas čaka še zadnji plezalni del pod Triglavskim domom na Kredarici.
Ker je pot zahtevna in dolga, priporočamo, da jo opravite v dveh dneh
Enodnevni vzpon priporočamo samo v primeru, da ste izredno dobro fizično pripravljeni.
Za zavarovano pot priporočamo osnovni samovarovalni set – čelada, plezalni pas in samovarovalni sistem. Če nimate lastnega, boste set prejeli ob pričetku vzpona.

Vodenje je namenjeno odraslim in otrokom od 9. leta. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom v okolici Mojstrane ali Lesc. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

TERMINI


Po dogovoru, potrebna vsaj dvodnevna predhodna najava.

OPREMALastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, ...).

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice (v primeru, da nimate lastnih, jih priskrbimo mi), dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

CENA

 
Enodnevni vzpon
Dvodnevni vzpon
1 oseba
400 eur 750 eur
2 osebi
300 eur/osebo 425 eur/osebo
3 osebe
250 eur/osebo 350 eur/osebo
4 osebe
235 eur/osebo 300 eur/osebo

 

VKLJUČENO V CENO
Vodenje, izposoja tehnične opreme, prevoz iz nastanitve in nazaj (Lesce, Mojstrana),  stroški vodnika.

Doplačila: 

Polpenzion v Triglavskem domu na Kredarici (cca 60 €) v primeru dvodnevnega vzpona
Ostala hrana in pijača, ki ni vključena v polpenzion.
Specialne želje kot je naprimer sestop po nenajlažji poti: cca 75 €
Rezervacije koč opravimo mi.