Gorsko vodništvo

Triglav severna stena - Kratka nemška smer

Kratka nemška smer v Severni Triglavski steni je prava izbira za vse tiste, ki si želite malo večjega izziva kot je Slovenska smer.

Gre za enega bolj slikovitih plezanj s čudovitimi razgledi v vse smeri. Plezanje težavnostne ocene III poteka v dobri skali in nam v zadnjih raztežajih v Zimmer Jahn izstopu ponudi še malo začinjene plezarije z oceno IV. Če nam ostane še kaj energije, se smer lahko nadaljuje 200 metrov višje in tako podaljša v “Dolgo nemško smer”

Kjub temu, da smer sodi med klasične smeri v naših Alpah, le-te ni za podcenjevati, saj je potrebno preplezati kar 800 višinskih metrov

Po dogovoru se lahko po severnem grebenu podamo prav na vrh našega očaka.

Težavnost: III/IV-
Višinska razlika: 1300 m
Trajanje: 1 dan
Dolžina smeri: 800 m

TERMINI

Po dogovoru. Potrebna vsaj enodnevna predhodna najava.

OPREMA

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, nahrbtnik vsaj 30 l,  kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, železna rezerva...).

Tehnična oprema: plezalni pas, čelada, 2x vponki z matico, 1x neskončna zanka v traku (v primeru, da nimate te opreme, jo priskrbimo mi), dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

CENIK

1 oseba: 430 € / osebo
2 osebi: 270 € / osebo


VKLJUČENO V CENO

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport z nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana, Lesce), stroški vodnika.

Doplačila (veljajo za eno ali dve osebi):

Vzpon na vrh Triglava po zavarovani poti: 175 €
Vzpon na vrh Triglava preko zahodne stene in severnega grebena: 225 €
Spanje v koči in spust drugi dan: 300 €
Vzpon na vrh in spust drugi dan: 400 €