Gorsko vodništvo

Mangart - Slovenska

Mangart (2678 m) je vrh Julijskih Alp, ki leži na meji med Italijo in Slovenijo. Ste pripravljeni na pustolovščino na eni izmed najlepših slovenskih gora?

Zaradi lahkega dostopa je zelo priljubljen vrh med plezalci predvsem v poletnih mesecih. Pravzaprav je velik del poti možno opraviti z avtomobilom po Mangartski cesti (najvišje ležeča alpska cesta v Sloveniji), ki se povzpne do višine 2000 m. Turo torej pričnemo izpod Mangartskega sedla (2055 m), do kamor se pripeljemo z vozilom.

 Od tam se hodi približno 45 minut do vstopa v Slovensko zelo zahtevno zavarovano pot. Samo vzpenjanje  do vrha traja 2 do 3 ure. Čeprav je vzpon precej tehničen, je še vedno primeren za začetnike. Nazadnje se bomo spustili po italijanski poti nazaj do izhodišča.

Za turo priporočamo osnovni samovarovalni set – čelada, plezalni pas in samovarovalni sistem. V kolikor lastne opreme nimate, si jo lahko izposodite tudi pri meni. 

TERMINI

Privatna vodenja po dogovoru.  Potrebna vsaj dvodnevna predhodna najava.

OPREMA

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, ...)

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice, dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi. Izposoja tehnične opreme je vključena v ceno.

CENA:

1 oseba: 300 eur
2 osebi: 175 € / osebo
3 osebe: 135 € / osebo
4 osebe: 110 € / osebo

VKLJUČENO V CENO
Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport od nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana, Lesce), stroški vodnika.