Gorsko vodništvo

Gorsko vodništvo Igor Kremser

»If you do what you love, you'll never work a day in your life.«

Če opravljaš svoj poklic s srcem, ti nobeno delo ni pretežko. Zato kot gorski vodnik uživam v vsakem trenutku svojega dela, največja nagrada pa so mi zadovoljni in varni gostje. 

Glavna naloga vsakega gorskega vodnika je torej varno, strokovno in sproščeno vodenje posameznih gostov ali skupin na vrhove – in še pomembneje – varno nazaj v dolino. 
V svojem programu nudim tako skupinske kot individualne obiske gora. Med bolj priljubljenimi je seveda obisk našega očaka – Triglava. Lahko ga osvojite po klasični poti, lahko pa turo naredimo malce drugačno in bolj zanimivo, ter se na naš najvišji vrh podamo kar preko njegove Severne stene. 

Skupaj se lahko navežemo na vrv in podamo v klasične alpinistične smeri v domačih ali tujih stenah. Težavnost se lahko prilagodi vsakemu posamezniku – na voljo so tako lahke smeri v katerih bo užival vsak začetnik, kot tudi težje smeri namenjene bolj izkušenim.

Izredno zanimiv je tudi svet zavarovanih planinskih poti in športnih ferat. Skupaj se lahko naučimo uporabe samovarovalne opreme, obiščemo športne ferate v dolini ali pa se vzpnemo po jeklenicah na priljubljene vrhove Julijskih Alp. Si želite povzpeti skozi prednje Prisankovo okno? Ali pa se podati po eni izmed najbolj težkih zavarovanih poti v naših gorah na priljubljeni Mangart?

Še najrajši vidim, če obujemo pancarje, zapnemo smučke, ter se skupaj podamo med zasnežene smreke in vrhove, ter se naučimo prvih turno smučarskih korakov in zavojev. Smučati sveže zapadli pršič je užitek posebne vrste, hkrati pa se je potrebno zavedati tudi vseh nevarnosti, ki jih s seboj prinese zima, zato organiziram tudi tečaje varnega gibanja v gorah ali plazovne delavnice, da se izpopolnite za varen korak na samostojnih turah ter pravilno ukrepanje v primeru nesreče.

Pri svojem delu se dosledno držim gorskovodniških načel, saj želim, da gore vsem mojim gostom predstavljajo kraj za sprostitev in užitek ter hkrati omogočiti doseganje zastavljenih ciljev na varen in strokoven način.

 

Ste za, da se skupaj podamo na vse vrste dogodivščin, ki jih ponujajo naše gore?


Triglav severna stena - Slovenska smer

Triglav severna stena - Kratka nemška smer

Mangart - Slovenska

Mangart - Via Italiana

Triglavska magistrala